Uit de genenpool - Wikipedia opnieuw gepubliceerd // WIKI 2 (2023)

Uit de genenpoel
auteur(s)Mat Janz
Huidige status/planningDagelijks gesloten; herhalingen
Lanceerdatum31 december 2001
Einddatum22 juni 2008
Alternatieve naam (namen)Single en op zoek(2007-conclusie)
syndicaat(en)De Washington Post Writers Group
(herhalingen)GoComics(2016-heden)

Uit de genenpoelwas een Amerikaangesyndiceerd stripverhaaldoor Matt Janz dat dagelijks in kranten verscheen van 31 december 2001 tot 22 juni 2008.[1]

YouTube-encyclopedie

 • AMERIKA VOOR COLUMBUS: DE NEGRO GEN-POOL

 • Hoofdstuk 17 Deel 1 - Populaties en genenpools

  (Video) Session 2: Controversies over Historical Revisionism in Wikipedia
 • Populatiegenetica: toen Darwin Mendel ontmoette - Crash Course Biology #18

Transcriptie

Publicatie geschiedenis

Uit de genenpoelgroeide uit een eerdere strip die Janz had gemaakt genaamdbeestjes(in kleine letters gespeld), waar een stel vreemd uitziende wezens een kleine stad onder de voet liepen tot afkeer van de bewoners.De Washington Post Writers Group, die gesyndiceerdUit de genenpoel, hielp Janz de strip te ontwikkelen tot wat uiteindelijk het eindproduct werd.

Gedurende de laatste elf maanden van zijn run stond de strip bekend alsSingle en op zoek. Als onderdeel van de verandering veranderde Janz de focus van de strip volledig in de hoop dat hierdoor meer kranten hem zouden kopen. De verhuizing bleek niet succesvol en Janz besloot zijn creatie tot een goed einde te brengen. Daarbij zei hij dat hij, hoewel hij genoot van zijn tijd op de strippagina, zijn ruimte in kranten wilde geven aan strips met "werkelijk groeipotentieel".

Personages en verhaal

WanneerUit de genenpoeldebuteerde, lag de focus oorspronkelijk op een man genaamd Rufus, een vrij grote man met haar over zijn hele lichaam, en zijn familie en leven in een generieke stad genaamd Middletown (de staat waar het zich bevond is nooit onthuld). Rufus was getrouwd met een vrouw genaamd Andy (afkorting van Andrea) en had een zoon genaamd Miller, die op zijn vader leek.

Rufus en Andy waren bevriend met een gescheiden Afro-Amerikaanse moeder genaamd Jackie Jerzy (die het enige personage was met een bekende achternaam), die naast de deur woonde en een zoon had genaamd Travis die beste vrienden was met Miller en die probeerde te herenigen zijn ouders ten koste van alles. Andy en Jackie werkten samen in een kantoorgebouw en hadden ook banen als seizoenskassier bij "Z-Mart", een lokale discountketen.

(Video) Session 2: Wikipedia as a tool for contemporary history of science

In 2004 introduceerde Janz een nieuw personage, Andy's broer Sam, die naar Middletown was verhuisd op zoek naar een baan. Rufus vond een baan voor hem in de fabriek waar hij werkte, maar het bedrijf dat eigenaar was van de fabriek sloot de fabriek en liet iedereen werkloos achter. Sam's kamergenoot Zoogie, een klein harig wezen van onbepaalde soort, verhuisde met hem naar Middletown en probeerde zijn studententijd opnieuw te beleven, maar dat lukte niet.

Een ander hoofdpersonage was Madame Red, een oudere, chagrijnige vrouw met een clownachtig uiterlijk en een vijandige houding. Ze werkte verschillende parttime banen in de stad (waaronder hamburgers omdraaien bij een lokale keten en het schrijven van een adviescolumn genaamd "Dear Kitty" voor de plaatselijke krant) en was getrouwd met een man genaamd Herbert, die nooit werd gezien en die ze altijd leek regelmatig te schreeuwen.

Andere personages waren onder meer Puff Maghee, de ster van het plaatselijke honkbalteam die enorme hoeveelheden steroïden gebruikte; zijn vriendin Bridgett, een verwend tienerpopsensatie die Middletown naar huis riep; Blizzy, een sneeuwpop die Travis bouwde die elke winter tot leven kwam maar elke lente smolt; en Alison McDermitt, Zoogie's ex-vriendin van een folkzangeres die verschillende keren opdook en verhuisde naarZimbabwena haar laatste optreden.

Veranderen naarSingle en op zoek

Janz bracht de eerder genoemde drastische wijziging aan in zijn strip, te beginnen met de strip van 30 juli 2007. Naast het veranderen van de naam inSingle en op zoek, hij stroomlijnde de strip aanzienlijk en sneed Rufus en zijn gezin helemaal uit, wat Janz moeilijk vond, aangezien Rufus een van zijn eerste creaties was die dateert uit zijn dagen dat hij "beestjes" tekende. Sam en Jackie werden de hoofdpersonen van de strip, met Travis, Zoogie en Madame Red die bijrollen speelden. Sam nam Andy's plaats in als Jackie's beste vriend en collega, en er werd meer aandacht besteed aan zijn liefdesleven. Jackie had ondertussen meer nadruk gelegd op haar strijd om een ​​nieuwe echtgenoot te vinden.

Hoewel de motieven van Janz waren om meer papieren te krijgen om zijn strip te kopen, werd al snel duidelijk dat de verandering hem dat niet zou brengen en uiteindelijk kwam hij tot de beslissing om de strip zelf te beëindigen. Janz zei sarcastisch: "Misschien had het een pratende kat nodig", bij de aankondiging van zijn overlijden. Hij zei ook dat hij de strip beëindigde om zich op andere interesses te concentreren en zei dat hoewel hij het leuk vond om de strip te tekenen, hij daar bovenop ook een parttime baan had en besloot zich op één carrière te concentreren.

Laatste verhaallijn

De laatste verhaallijn van deUit de genenpoel/Single en op zoekstrip begon op 15 juni 2008. Sam en Jackie stonden in de rij bij de plaatselijke hamburgertent om hun fiscale stimuleringsteruggave te bespreken toen plotseling een makelaar binnenkwam en de ruimte begon te tonen aan Wally en Dilbert vanDilbert, zeggend dat ze de ruimte moesten kopen vanwege interesse vanSlylock Fox. Madame Red maakte van de gelegenheid gebruik om dibs op het faxapparaat te bellen.

De volgende dag bekende Sam aan Jackie op kantoor dat hij het gevoel had dat er iets groots en catastrofaals ging gebeuren. Op 17 juni kwam de makelaar terug en liet de strip aan Thel en Billy zienHet Familiecircusen hen te vertellen dat de panelen hen veel meer ruimte boden dan de huidige cirkel waarin ze zich bevinden.

Tegen de woensdagstrip van die week had Jackie Sam voorgesteld om naar "Madame Stella", een helderziende uit Middletown, te gaan over zijn gevoelens over zijn eigen sterfelijkheid.

In de strip van 19 juni zag Jackie met Sam praten en hem bekritiseren vanwege zijn gevoelens, waarbij hij zei dat er geen bewijs was dat ze ergens heen gingen. Ze werden toen opgewacht door een paar Zeeba Zeeba Eata-krokodillen uitParels voor de zwijnen, die blijkbaar de ruimte hadden gekocht en er zouden intrekken. "Dit is een akelig moment", zei een van de krokodillen bij hun ontdekking.

In de laatste dagelijkse strip, die op 21 juni liep, vertelde Jackie Sam eindelijk wat ze dacht, door te zeggen dat haar leven op dit moment te goed was en dat ze in een hogere macht geloofde en dat hij het haar zou vertellen wanneer het tijd was om te gaan. Ze werd toen prompt "uitgewist", met een verklaring van Madame Red: "Gij zult uw welkom in de strips niet te lang blijven."

Laatste strook

Voor de laatste (zondags)strip tekende Janz één groot paneel om de hele serie af te sluiten. In die strip keerden Rufus, Andy en Miller terug voor hun eerste optredens sinds de strip zijn naam veranderde inSingle en op zoek, en de personages erkenden dat ze in een stripverhaal leefden. In de strip merkte Jackie op dat de strip geen sluiting had en dat ze nooit zouden weten of ze hertrouwd was of niet. Rufus (de enige van de terugkerende karakters met een lijn) antwoordde met "Nu weet je hoeWijvoelde," verwijzend naar de ondergang van het origineelUit de genenpoel. Sam vroeg of er een familielid was die de strip kon overnemen. Travis merkte op: "De economie moetEchtslecht zijn als stripfiguren hun baan verliezen." De laatste regel werd geuit door Madame Red, die zei: "We hebben het bijna net zo lang volgehouden alsPinda's...in hondenjaren"; ze werd gespot met een koffer en het faxapparaat waar ze vermoedelijk dibs op noemde. Janz sloot de strip af door zijn lezers te bedanken voor hun steun.

Herhalingen en verzamelingen

Onmiddellijk nadat de strip was afgelopen,Andrews McMeel Universalbegonnen met het uitvoeren van herhalingen vanUit de genenpoelop hun websiteGoComics. com. De website is vanaf het begin gestart en is vanaf december 2016 herhalingen blijven aanbieden.

Janz stelde ook een "best of" -verzameling strips samen met de titelGrote, harige neuzen en andere komische tekortkomingen: de eerste, laatste en enige uit de Gene Pool-collectie. Het boek, dat later in 2008 werd uitgebracht, is alleen verkrijgbaar bij Lulu.com en wordt op aanvraag gedrukt.

Referenties

 1. ^ Holtz, Allan (2012).American Newspaper Comics: een encyclopedische referentiegids. Ann Arbor: De Universiteit van Michigan Press. p.301.ISBN-nummer9780472117567.

Externe links

De Washington Post Writers Group

Stripboeken
(huidig)

 • Fort Knox
 • Allen beantwoorden

Stripboeken
(historisch)

 • Bloom County
 • Candorville
 • Thuis en weg
 • Kleine hond verloren
 • Losse onderdelen
 • Mike van de dag
 • Uit de Gene pool
 • Buitenland
 • Opus
 • Augurken
 • Rudy Park
 • Pas op voor je hoofd
Redactioneel commentaar
 • Esther J. Cepeda
 • Richard Cohen
 • E. J. Dionne
 • Kenneth Harney
 • Michael Gerson
 • David Ignatius
 • Ruth Marcus
 • Dana Milbank
 • Ruben Navarrette Jr.
 • Kathleen Parker
 • Catherine Rampell
 • Eugene Robinson
 • Robert J. Samuelson
 • Michelle Singletary
 • Gene Weingarten
 • George F.Will
 • Fareed Zakaria

Uit de genenpool - Wikipedia opnieuw gepubliceerd // WIKI 2 (1) Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 16 september 2022 om 22:13

FAQs

Wat zijn genetische veranderingen? ›

Veranderingen in de DNA-code, mutaties, komen veelvuldig spontaan voor. De meeste hebben weinig invloed op het uiterlijk of gedrag van een individu, maar cumulatief over vele generaties kunnen mutaties ervoor zorgen dat nieuwe genen – en daarmee nieuwe eigenschappen – ontstaan.

Hoeveel genen heb je? ›

Mensen hebben ongeveer 20.000 genen. Alle genen hebben een specifieke functie. Als iemand een erfelijke aandoening heeft, functioneren één of meerdere genen niet goed. Dit komt omdat er genen ontbreken, er te veel zijn of omdat er een afwijking in een bepaald gen aanwezig is.

Wat is groter gen of genoom? ›

'Het genoom' is eigenlijk een naam voor de verzameling van alle genen. Een gen is een eigenschap van het lichaam van bijvoorbeeld een plant of dier. Sommige eigenschappen zijn duidelijk zichtbaar, zoals oogkleur.

Wat is groter DNA of chromosomen? ›

Een mens is dus het product van 20.000 erfelijke eigenschappen die verdeeld liggen over 46 chromosomen van elke cel. In alle cellen van je lichaam zitten even veel (46) chromosomen. Chromosomen zijn gedurende het grootste deel van de celcyclus gewoon DNA.

Welke genen erf je van je ouders? ›

Genen van ouders bepalend

Je bloedgroep erf je van je ouders. Je vader en moeder geven ieder één kopie van het bloedgroep-gen aan jou door. Dit kan een A, B of O zijn. De kopie van je vader bepaalt samen met de kopie van je moeder welke bloedgroep jij krijgt.

Kun je je genen veranderen? ›

In het DNA kunnen veranderingen optreden. Zo'n verandering heet een mutatie. Hierdoor is de code van een gen veranderd. En kan de eigenschap of functie van het gen toenemen, afnemen of zelfs helemaal niet meer werken.

Van wie krijg je de meeste genen? ›

We erven evenveel genetisch materiaal van onze vader als van onze moeder, maar nieuw onderzoek toont aan dat we het DNA van onze vader intensiever gebruiken en genetisch gezien dus meer op hem lijken.

Welke eigenschappen krijg je van je vader en moeder? ›

Deze 5 dingen erven kinderen van hun vader
 • Erfelijkheid blijft een bijzonder iets. ...
 • Hart voor de zaak. ...
 • Mentale gezondheid. ...
 • Papa's lach. ...
 • De waarheid over infertiliteit. ...
 • Jongen of meisje? ...
 • LEES OOK: Uit onderzoek blijkt: Dit zijn de beste (en slechtste) landen om zwanger te zijn.
May 2, 2018

Welke genen het meest van vader of moeder? ›

Niet zo gek als je bedenkt dat ieder mens 30.000 genen heeft: de helft van z'n vader en de andere helft van z'n moeder.

Van wie erf je genen? ›

Van ieder gen erf je een versie van je vader en van je moeder. Welke versie je ouders doorgeven, ligt er ook weer aan welke versie zij van hun vader en moeder hebben gekregen. Enzovoorts. De genen van vader en moeder samen bepalen welke eigenschappen jij krijgt.

Waar zit je DNA in je lichaam? ›

Het DNA bevindt zich vooral in de celkern, dit wordt kern-DNA genoemd. Hoe krijgt het lichaam dat voor elkaar? Dit komt doordat het DNA op een unieke manier is verpakt in de celkern. Deze lange strengen van DNA zijn gewikkeld om speciale eiwitten.

Wat heeft de meeste genen? ›

Grootte van het genoom
OrganismeAantal genenBaseparen
Planten>50 000>1011
Mens~25 0003,2×109
Vliegen12 0001,6×108
Schimmels600013×106
9 more rows

Wat ben je als je 47 chromosomen hebt? ›

Normaal gesproken heeft een jongen één X-chromosoom en één Y-chromosoom (dat noemen we 46XY). Bij een extra X-chromosoom heeft (47XXY), spreken we van Klinefelter syndroom. Het teveel aan X-chromosomen ontstaat per toeval, door een extra X-chromosoom van vader of moeder.

Wie is de uitvinder van DNA? ›

Op 7 maart 1953 ontdekten James Watson en Francis Crick de definitieve vorm van de dubbele helix van deoxyribonucleïnezuur, in ons dagelijks spraakgebruik bekend als DNA. Zij kregen hiervoor samen met Maurice Wilkins in 1962 de Nobelprijs.

Welk dier heeft 22 chromosomen? ›

Konijnen hebben er 44 (22 paar), groene boomkikkers 24 (12 paar). Afb. 1: twee paar gewone chromosomen (autosomen) met daarop de genen.

Hoe werkt genetische modificatie? ›

Met genetische modificatie knippen wetenschappers stukjes DNA, met daarop een bepaald gen, uit een cel en plakken dit in het DNA van een cel van een ander organisme. Dit kan bijvoorbeeld een maïs- of sojaplant zijn. Hierdoor krijgt deze cel de gewenste eigenschappen.

Welke genetische afwijkingen zijn er? ›

Wat zijn de meest voorkomende erfelijke ziektes?
 • ​Astma. Als je astma hebt, zijn je longen chronisch ontstoken. ...
 • Autismespectrumstoornis. Autisme of autismespectrumstoornis is een ontwikkelingsstoornis. ...
 • Diabetes type 2. ...
 • Ehlers-Danlos syndromen (EDS) ...
 • Kanker. ...
 • Ziekte van Huntington.

Hoe ontstaat een genetische afwijking? ›

Verworven genetische aandoeningen treden op wanneer er tijdens het leven veranderingen plaatsvinden in de genen of chromosomen als gevolg van bepaalde stoffen die mutagenen worden genoemd. Van een groot aantal chemicaliën is bekend dat ze dit soort veranderingen veroorzaken.

Wat is het verschil tussen genetisch en erfelijk? ›

Een genetische aandoening is ook niet altijd erfelijk in de zin dat men het van zijn ouders krijgt: soms gaat het om een nieuwe mutatie of chromosoomafwijking die de ouders nog niet hadden, soms ook om een afwijking die het krijgen van nageslacht uitsluit.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated: 05/11/2023

Views: 5645

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.